troubleshoot/repair wiring elektrik shah alam, petaling jaya dan subang jaya





Troubleshoot/repair elektrik segera 24 jam


Mencari penyelesaian masalah untuk wiring elektrik di rumah/pejabat/kilang seperti:

1.Wiring rumah/pejabat yang bermasalah untuk wiring single phase dan 3 phase.

2. Alat perlindungan pada DB (Distribution board) seperti ELCB,MCB yang selalu tendang.

3. Point tak ada supply atau api.

4. Menaik taraf elektrik dari single phase ke 3 phase.

5.Rumah black out pada waktu malam/siang

6.Nasihat untuk penjimatan elektrik.


untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :


kawasan kerja kami untuk troubleshoot / repair elektrik segera:

 #shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj


*Selepas pukul 8malam kami hanya standby untuk kes-kes urgent seperti black out dan trip supaya dapat pergi ke site segera.


Untuk mendapatkan khidmat kami troubleshoot/menyelesaikan masalah elektrik boleh terus hubungi:

01111972136 (akmal)
http://sidomaju.wasap.my
 




kenapa perlu menjaga aircond


Penting ke servis aircond??


Semakin lama aircond digunakan, penapis-penapis pada unit aircond akan kotor dan prestasi aircond semakin menurun. Tiada had masa yang ditetapkan untuk servis aircond dan sekurang-kurangnya aircond perlu diservis setahun sekali. Banyak faedah apabila aircond sentiasa dijaga dengan baik:


Untuk mengekalkan udara bersih 
Aircond juga berfungsi sebagai penapis udara. Apabila kerap digunakan penapis udara akan kotor dan tersumbat dengan habuk. Apabila penapis telah kotor udara yang tidak bersih dihasilkan.


servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Mengelak kebocoran
Aircond yang tidak diservis mengikut jadual boleh menyebabkan saluran air tersumbat disebabkan lumut dan habuk. ini menyebabkan air menitis ke dinding dan lantai rumah anda.





cara menjimatkan bil elektrik


Menjimatkan elektrik
Aircond yang diservis mengikut jadual dapat  beroperasi dengan cekap seperti keadaan baru kerana tidak perlu bekerja dengan beban yang lebih disebabkan bacaan amp yang tinggi.





Kesan masalah kerosakan lebih awal.
Semasa kerja-kerja servis, juruteknik akan memeriksa aircond dan masalah akan dapat dikesan lebih awal sebelum menjadi lebih teruk.

Memanjangkan jangka hayat aircond
Aircond yang tidak diservis dalam jangka masa yang panjang akan meyebabkan bacaan Amp tinggi dan unit akan beroperasi dengan terlebih beban. Beban yang tinggi ini akan menyebabkan aircond cepat rosak dan bermasalah.


untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :


kawasan kerja kami untuk servis aircond ialah sekitar 

shah alam - seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, icity seksyen 19, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, seksyen11, padang jawa, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang

petaling jaya - seksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jaya - usj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway



Jika ingin mendapatkan khidmat kami boleh terus call/whatsapp
01111972136 (akmal)
http://sidomaju.wasap.my
 

Aircond bermasalah

Sepanjang menceburi bidang aircond ni,baik kt rumah, pejabat, kilang mcm-mcm masalah aircond dan ragam yang sy dah jumpa, yg jenis wall mounted, cassette type, ceilling exposed dan lain-lain.

ni sy senaraikan serba sedikit masalah aircond domestik (rumah kediaman)

1. Evaporator coil membeku
kenapa aircond tak sejuk
Banyak kan ais dia? Rasanya dah boleh buat abc dari ais tu.. hihihi 











Udara sejuk tak dapat dilepaskan disebabkan motor blower yang rosak, evaporator coil makin lama makin sejut last-last  membeku.

2. Air keluar dari unit indoor aircond
kenapa air keluar dari aircond
*tgh tuang chemical kt drain pipe














Bila aircond dah lama tak servis Drain pipe boleh tersumbat dgn benda-benda asing.. habis meleleh air kt dinding. kalau batu yang masuk kt drain pipe, mmg masak la lagi-lagi drain pipe tanam dalam dinding. Jawapan dia buat laluan drain pipe baru..

3. Sambungan flare yang tak kemas

kenapa aircond tak ada gas
*sambungan yang tak kemas pada cassette type
Patut la tuan rumah cakap cuma angin je yang keluar dari aircond, bila dah check rupanya sambungan tak kemas. makin lama gas makin sikit jadi terpaksa la cas untuk tambah gas sekali.

4. Running aircond je habis trip 1 rumah
servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj
*tgh check connection pada mini ahu














Bila kontraktor nak untung lebih, kabel yang digunakan pon jenis yang tak berkualiti. Guna setahun dua je habis kabel cair, bersentuh, melekat apa semua. Pening nak cari tempat masalah.

Banyak lagi masalah aircond yang sy dah jumpa dan selesaikan tapi tak larat nak update semua..


untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :


kawasan kerja kami untuk servis aircond:

shah alam - seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, icity seksyen 19, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, seksyen11, padang jawa, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang

petaling jaya - seksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jaya - usj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway
Untuk sebut harga bagi servis,repair dan pasang aircond rumah/pejabat boleh terus call/whatsapp

01111972136 (akmal)
http://sidomaju.wasap.my
 

Bila aircond dah boleh diservis?

cara servis aircond



Aircond boleh menyejukkan rumah dan boleh memberikan udara yang lebih bersih tapi kita bukan la boleh lanyak terus aircond tu tanpa diservis, nanti dah rosak baru terkial-kial cari technician/kontraktor aircond.











kebiasaannya aircond perlu diservis setelah lebih 6 bulan digunakan, macam minyak hitam kereta yang perlu diganti bila dah lebih dari kilometer, mudah je kan nak faham?


Bila perlu servis aircond?? Berapa bulan sekali perlu servis??


1. Aircond dah kurang sejuk


Ni perkara biasa yang berlaku pada aircond. Korang boleh servis aircond sendiri dengan cara bersihkan filter pada indoor aircond untuk buang habuk yang melekat kt filter tu.tapi kalau dah lama sangat aircond tak diservis lagi bagus panggil technician aircond.

2. Copper pipe membeku
Membeku? mesti korang ingat sejukkan? tapi sebenarnya tak sebab aircond anda sebenarnya telah bermasalah sama ada kurang gas atau laluan pipe tersumbat.
cara mudah servis aircond




3. Air menitis pada indoor aircond


makin lama tak servis, makin banyak habuk kt aircond. habuk-habuk ni la akan masuk kt laluan air, bila makin banyak lama-lama laluan ni tersumbat.

4. Angin yang dihasilkan aircond semakin perlahan
Aircond ni dia serap habuk, sebab tu bila blower dia dah kotor angin dari aircond tu makin lama makin perlahan.

5.Aircond berubah warna 
habuk yang melekat pada aircond akan menyebabkan warna aircond berubah dari putih ke kuning.


6. Unit aircond terpadam sendiri


ni yang paling teruk sebab aircond dah terlampau lama tak servis atau terlampau kotor. Aircond boleh terpadam sendiri akibat dari kesan high amp kerana dah lama tak servis, kadang kala aircond pon boleh jadi bermasalah.


kenapa aircond terpadam sendiri
*warna unit yang semakin kehitaman


untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :


kawasan kerja kami untuk pemasangan,servis,repair dan membekal aircond baru/second :

 #Shah Alam, Damansara, Sungai Buloh ,Subang, Petaling Jaya, usj




Jika ingin mendapatkan khidmat kami boleh terus call/whatsapp

01111972136 (akmal)
http://sidomaju.wasap.my
 







Servis aircond Shah Alam, petaling jaya, subang jaya




Kami memberikan 3 pilihan untuk servis aircond (normal service,full service dan overhaul service) untuk rumah, kilang, atau kedai di kawasan:
shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj



 SERVIS AIRCOND : WALL MOUNTED




servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usjNORMAL SERVICE AIRCOND:
*Pembersihan tidak menggunakan chemical
*Membersihkan unit indoor aircond tetapi tidak membawa turun unit indoor
*Mengambil bacaan amp aircond
*Memeriksa tekanan gas








FULL SERVICE AIRCOND:
servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

1.Pembersihan menggunakan chemical
2.Membersihkan unit indoor aircond tetapi tidak membawa turun unit indoor
3.Membersihkan outdoor aircond menggunakan chemical
4.Mengambil bacaan amp aircond
5.Memeriksa tekanan gas.







OVERHAUL SERVICE AIRCOND:
servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

1.Pembersihan menggunakan chemical
2.Membersihkan dan membawa turun unit indoor aircond
3.membersihkan outdoor aircond  menggunakan chemical
4.Mengambil bacaan amp aircond
5.Memeriksa tekanan gas





TOPUP GAS AIRCOND













**nasihat untuk servis akan diberikan bergantung pada keadaan aircond**
**diskaun akan diberikan untuk servis yang melebihi 3 unit**
*Tekanan gas tambahan hanya ditambah apabila dipersetujui*
**cas perkhidmatan akan dikenakan bergantung pada tempat/risiko kerja kami**
**jaminan 1 bulan untuk kerja-kerja kami**
**untuk tempahan kerja sila lakukan 2 hari lebih awal**

kawasan kerja kami untuk pemasangan,servis,repair dan membekal aircond baru/second :

shah alam- seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang


petaling jayaseksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jaya- usj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway

#Kami juga membuat servis aircond rumah/pejabat diluar kawasan tetapi bergantung pada bilangan aircond yang hendak diservis.

Untuk sebut harga bagi servis aircond rumah/pejabat boleh terus call/whatsapp:

01111972136 (akmal)
http://sidomaju.wasap.my
 

Pasang aircond rumah Shah Alam, petaling jaya, subang jaya



Kami memberikan perkhidmatan untuk pemasangan aircond rumah,pejabat,kilang dan lain-lain untuk semua jenis aircond sama ada wall mounted, cassette type dan ceilling exposed.



Harga untuk pemasangan aircond rumah teres,apartment,flat dan lain-lain berbeza kerana ia bergantung kepada kepayahan kami untuk melakukan pemasangan aircond.

#Kami hanya menggunakan barangan yang berkualiti untuk pemasangan aircond.
#Kami juga memberikan perkhidmatan untuk membekalkan aircond baru/ second.
#Tiada masalah pada kami untuk membaiki aircond yang rosak atau tak sejuk
#kami juga menawarkan perkhidmatan servis aircond inverter atau non inverter.

kawasan kerja kami untuk perkhidmatan pemasangan aircond ialah sekitar

shah alam- seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang

petaling jayaseksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jaya- usj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway

*Kami juga menerima pemasangan diluar kawasan yang disebut bergantung pada jumlah pemasangan.
utk sebut harga bagi pemasangan aircond boleh hubungi kami di talian :


SIDO MAJU ENTERPRISE : servis aircond dan elektrik area shah alam, petaling jaya dan subang jaya



perkhidmatan aircond elektrik shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Sido Maju Enterprise pada awalnya hanya merupakan kontraktor elektrik yang diasaskan oleh Akmal yang merupakan juruteknik elektrik dan kemudian bergabung dengan Irfan yang merupakan juruteknik aircond. Ini menjadikan kami mampu  memberikan Perkhidmatan aircond dan elektrik  untuk rumah, pejabat, kilang, kedai dan lain-lain sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, usj  dan tempat-tempat lain yang berdekatan bergantung pada kerja. 





Perkhidmatan aircond

yang kami tawarkan ialah:

Pemasangan( installation) aircond rumah/pejabat

pasang aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Buat masa ini kami hanya menawarkan perkhidmatan untuk pemasangan aircond jenis wall type, celling exposed dan cassatte type untuk rumah,pejabat dan kilang.















Harga untuk pemasangan aircond rumah teres,apartment,flat dan lain-lain berbeza kerana ia bergantung kepada kepayahan kami untuk melakukan pemasangan aircond.

#Kami hanya menggunakan barangan yang berkualiti untuk pemasangan aircond.
#Kami juga memberikan perkhidmatan untuk membekalkan aircond baru/ second.
#Tiada masalah pada kami untuk membaiki aircond yang rosak atau tak sejuk
#kami juga menawarkan perkhidmatan servis aircond inverter atau non inverter.

utk sebut harga bagi pemasangan aircond di area shah alam, petaling jaya, dan subang jaya boleh hubungi kami di talian :


011-11972136
018-3993690


Servis aircond(normal servis/full servis/overhaul servis)


servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Perkhidmatan servis aircond kami meliputi semua jenis aircond di rumah,kilang,pejabat dan lain-lain seperti wall mounted, celling exposed, cassatte type,ahum,chiller, cold room dan banyak lagi.








Kami memberikan 3 pilihan untuk servis aircond (normal service,full service dan overhaul service) untuk aircond split unit.


 SERVIS AIRCOND : WALL MOUNTED



servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usjNORMAL SERVICE AIRCOND:
*Pembersihan tidak menggunakan chemical
*Membersihkan unit indoor aircond tetapi tidak membawa turun unit indoor
*Mengambil bacaan amp aircond
*Memeriksa tekanan gas







FULL SERVICE AIRCOND:
servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

1.Pembersihan menggunakan chemical
2.Membersihkan unit indoor aircond tetapi tidak membawa turun unit indoor
3.Membersihkan outdoor aircond menggunakan chemical
4.Mengambil bacaan amp aircond
5.Memeriksa tekanan gas.






OVERHAUL SERVICE AIRCOND:
servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

1.Pembersihan menggunakan chemical
2.Membersihkan dan membawa turun unit indoor aircond
3.membersihkan outdoor aircond  menggunakan chemical
4.Mengambil bacaan amp aircond
5.Memeriksa tekanan gas





TOPUP GAS AIRCOND












**nasihat untuk servis akan diberikan bergantung pada keadaan aircond**
**diskaun akan diberikan untuk servis yang melebihi 3 unit**
**cas perkhidmatan yang dikenakan akan diberitahu sebelum memulakan kerja bergantung pada tempat/risiko kerja kami **
**jaminan 1 bulan untuk kerja-kerja kami**
**untuk tempahan kerja sila lakukan 1 hari lebih awal**


utk sebut harga bagi servis aircond di area shah alam, petaling jaya, dan subang jaya boleh hubungi kami di talian :


011-11972136
018-3993690


Repair / mencari kerosakkan pada aircond


repair aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Kami menyediakan perkhidmatan mencari kerosakkan semua jenis aircond di rumah,pejabat atau kilang seperti cassatte type, ahu, cold room, wall mounted, celling exposed, chiller dan lain-lain.













Membekalkan aircond baru/terpakai (second)


pembekal aircond second

Kami juga memberi perkhidmatan untuk membekalkan aircond baru atau second (terpakai) wall type,cassette type dan celling exposed. Untuk aircond second (terpakai), harga mengikut kondition aircond.











kawasan kerja kami untuk perkhidmatan servis, repair dan pasang aircond ialah sekitar

shah alam- seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang

petaling jayaseksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jaya- usj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway



*Kami juga menerima kerja diluar kawasan yang disebut bergantung pada jumlah pemasangan.


utk sebut harga bagi kerja-kerja aircond area diatas boleh hubungi kami di talian :


011-11972136
018-3993690



Perkhidmatan elektrik

yang kami tawarkan ialah:


Tambah wiring atau wiring baru untuk rumah, kilang dan pejabat.


wiring shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

wiring permukaan yang menggunakan cassing atau pipe pvc atau tanam dalam yang menggunakan pipe pvc.












Upgrade db (distribution board) single phase dan 3 phase.


menaiktaraf db area shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Menaik taraf kapasiti db sedia ada atau menukar keseluruhan db sama ada single phase atau three phase.














Troubleshoot/repair/baiki masalah elektrik.


Kami memberikan perkhidmatan untuk menyelesaikan masalah untuk wiring elektrik di rumah/pejabat/kilang untuk wiring conseal atau surface seperti:


troubleshoot elektrik area shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usjrepair elektrik area shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj1.Wiring rumah/pejabat yang bermasalah untuk wiring single phase dan 3 phase.

2. Alat perlindungan pada DB (Distribution board) seperti ELCB,MCB yang selalu tendang.

3. Point tak ada supply atau api.

4. Menaik taraf elektrik dari single phase ke 3 phase.

5.Rumah black out pada waktu malam/siang

6.Nasihat untuk penjimatan elektrik.

perkidmatan elektrik area shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :


kawasan kerja kami untuk troubleshoot / repair elektrik :

shah alam- seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang

petaling jayaseksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jayausj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway

*Kami juga menerima kerja diluar kawasan yang disebut bergantung pada permintaan.


hubungi kami untuk menyelesaikan masalah elektrik rumah di talian :

011-11972136
018-3993690


*kami juga memberikan perkhidmatan menyelesaikan masalah elektrik urgent seperti black out dan trip pada waktu malam.

Untuk mendapatkan khidmat kami troubleshoot/menyelesaikan masalah elektrik boleh terus hubungi:
01111972136
http://sidomaju.wasap.my
 












Ganti kipas/lampu/soket/plug.


ganti lampu,kipas dan plug area shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Kami hanya menggunakan lampu,soket atau plug disahkan oleh SIRIM.













Mohon meter dari tnb.


permohonan meter tnb area shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Permohonan baru meter pada tnb untuk rumah baru atau pengguna yang ingin menaik taraf meter yang sedia ada bagi wiring yang menggunakkan single phase kepada three phase.






kawasan kerja kami untuk perkhidmatan elektrik ialah sekitar:

shah alam- seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang

petaling jayaseksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jayausj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway

*Kami juga menerima kerja diluar kawasan yang disebut bergantung pada permintaan

utk sebut harga bagi kerja-kerja elektrik area diatas boleh hubungi kami di talian :


011-11972136 (akmal)
018-3993690 (irfan)




untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :