>meta content='perkhidmatan aircond shah alam,repair aircond shah alam,servis aircond shah alam,servis aircond selangor,repair aircond bukit jelutong, servis aircon damansara, servis aircon usj, servis aircond seksyen, servis aircond damansara, usj, servis aircond puncak alam, servis aircond denai alam, shah alam, servis aircond usj,servis aircond subang bestari, servis aircond subang perdana, servis aircond kayangan height, servis aircond batu 3, pasang aircond denai alam, kontraktor aircond selangor, Servis aircond rumah shah alam, pasang aircond rumah bukit jelutong, servis aircond rumah puncak alam, servis aircond rumah denai alam, servis aircond rumah ttdi, servis aircond rumah seksyen, servis aircond rumah damansara, install aircond rumah shah alam, servis aircond murah shah alam, perkhidmatan aircond rumah selangor, kontraktor aircond shah alam, repair aircond rumah damansara, topap gas aircon damansara, troubleshoot elektrik rumah shah alam, repair elektrik 24jam, perkhidmatan elektrik shah alam, perkhidmatan elektrik selangor, servis aircond rumah subang, pembekal aircon rumah shah alam, wireman shah alam, repair wiring 24 jam, servis aircon rumah usj, servis aircond rumah denai alam, servis ahu, servis cold repair peti sejuk bukit jelutong, repair mesin basuh bukit jelutong, Perkhidmatan aircond shah alam,perkhidmatan elektrik damansara, ganti kipas shah alam,ganti lampu shah alam, servis aircond rumah subang bestari, servis aircond subang bestari, servis aircond rumah usj, kontraktor air cond selangor, servis air cond shah alam, repair air cond’ name='keywords'/> Servis aircond dan Wiring elektrik (Selangor): masalah aircond rumah,pejabat atau kilang

masalah aircond rumah,pejabat atau kilang

pasang aircond



Aircond boleh menyejukkan rumah dan boleh memberikan udara yang lebih bersih tapi kita bukan la boleh lanyak terus aircond tu tanpa diservis, nanti dah rosak baru terkial-kial cari technician/kontraktor aircond.











kebiasaannya aircond perlu diservis setelah lebih 6 bulan digunakan, macam minyak hitam kereta yang perlu diganti bila dah lebih dari kilometer yang diberi,, hihihi

Boleh la panggil technician aircond bila:

1. Aircond dah kurang sejuk
Ni perkara biasa yang berlaku pada aircond. Korang boleh servis sendiri je aircond tu dengan cara bersihkan filter pada indoor aircond untuk buang habuk yang melekat kt filter tu.

2. Copper pipe membeku
Membeku? mesti korang ingat sejukkan? tapi sebenarnya tak sebab aircond anda sebenarnya telah bermasalah sama ada kurang gas atau laluan pipe tersumbat.
repair ahu shah alam



3. Air menitis pada indoor aircond
makin lama tak servis, makin banyak habuk kt aircond. habuk-habuk ni la akan masuk kt laluan air, bila makin banyak lama-lama laluan ni tersumbat.

4. Angin yang dihasilkan melalui blower semakin perlahan
Aircond ni dia serap habuk, sebab tu bila blower dia dah kotor angin dari aircond tu makin lama makin perlahan.

5.Aircond berubah warna 
habuk yang melekat pada aircond akan menyebabkan warna aircond berubah dari putih ke kuning.

6. Unit aircond terpadam sendiri
ni yang paling teruk sebab aircond dah terlampau lama tak servis atau terlampau kotor. Aircond boleh terpadam sendiri akibat dari kesan high amp kerana dah lama tak servis, kadang kala aircond pon boleh jadi bermasalah.


tips penjimatan elektrik
*warna unit yang semakin kehitaman


untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :









No comments:

Post a Comment