Aircond bermasalah

Sepanjang menceburi bidang aircond ni,baik kt rumah, pejabat, kilang mcm-mcm masalah aircond dan ragam yang sy dah jumpa, yg jenis wall mounted, cassette type, ceilling exposed dan lain-lain.

ni sy senaraikan serba sedikit masalah aircond domestik (rumah kediaman)

1. Evaporator coil membeku
kenapa aircond tak sejuk
Banyak kan ais dia? Rasanya dah boleh buat abc dari ais tu.. hihihi 











Udara sejuk tak dapat dilepaskan disebabkan motor blower yang rosak, evaporator coil makin lama makin sejut last-last  membeku.

2. Air keluar dari unit indoor aircond
kenapa air keluar dari aircond
*tgh tuang chemical kt drain pipe














Bila aircond dah lama tak servis Drain pipe boleh tersumbat dgn benda-benda asing.. habis meleleh air kt dinding. kalau batu yang masuk kt drain pipe, mmg masak la lagi-lagi drain pipe tanam dalam dinding. Jawapan dia buat laluan drain pipe baru..

3. Sambungan flare yang tak kemas

kenapa aircond tak ada gas
*sambungan yang tak kemas pada cassette type
Patut la tuan rumah cakap cuma angin je yang keluar dari aircond, bila dah check rupanya sambungan tak kemas. makin lama gas makin sikit jadi terpaksa la cas untuk tambah gas sekali.

4. Running aircond je habis trip 1 rumah
servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj
*tgh check connection pada mini ahu














Bila kontraktor nak untung lebih, kabel yang digunakan pon jenis yang tak berkualiti. Guna setahun dua je habis kabel cair, bersentuh, melekat apa semua. Pening nak cari tempat masalah.

Banyak lagi masalah aircond yang sy dah jumpa dan selesaikan tapi tak larat nak update semua..


untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :


kawasan kerja kami untuk servis aircond:

shah alam- seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang


petaling jayaseksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jaya- usj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunway


Untuk sebut harga bagi servis,repair dan pasang aircond rumah/pejabat boleh terus call/whatsapp

01111972136 (akmal)
http://sidomaju.wasap.my
 

No comments:

Post a Comment