kenapa perlu menjaga aircond


Penting ke servis aircond??


Semakin lama aircond digunakan, penapis-penapis pada unit aircond akan kotor dan prestasi aircond semakin menurun. Tiada had masa yang ditetapkan untuk servis aircond dan sekurang-kurangnya aircond perlu diservis setahun sekali. Banyak faedah apabila aircond sentiasa dijaga dengan baik:


Untuk mengekalkan udara bersih 
Aircond juga berfungsi sebagai penapis udara. Apabila kerap digunakan penapis udara akan kotor dan tersumbat dengan habuk. Apabila penapis telah kotor udara yang tidak bersih dihasilkan.


servis aircond shah alam, damansara, subang, petaling jaya, sungai buloh, usj

Mengelak kebocoran
Aircond yang tidak diservis mengikut jadual boleh menyebabkan saluran air tersumbat disebabkan lumut dan habuk. ini menyebabkan air menitis ke dinding dan lantai rumah anda.

cara menjimatkan bil elektrik


Menjimatkan elektrik
Aircond yang diservis mengikut jadual dapat  beroperasi dengan cekap seperti keadaan baru kerana tidak perlu bekerja dengan beban yang lebih disebabkan bacaan amp yang tinggi.

Kesan masalah kerosakan lebih awal.
Semasa kerja-kerja servis, juruteknik akan memeriksa aircond dan masalah akan dapat dikesan lebih awal sebelum menjadi lebih teruk.

Memanjangkan jangka hayat aircond
Aircond yang tidak diservis dalam jangka masa yang panjang akan meyebabkan bacaan Amp tinggi dan unit akan beroperasi dengan terlebih beban. Beban yang tinggi ini akan menyebabkan aircond cepat rosak dan bermasalah.


untuk melihat kerja-kerja kami boleh terus ke facebook kami :


kawasan kerja kami untuk servis aircond ialah sekitar 

shah alam - seksyen 7, seksyen 24, seksyen 17,batu tiga, subang, sri muda, kota kemuning, bukit jelutong, denai alam, alam impian, icity seksyen 19, seksyen 21, seksyen 13, ttdi jaya, alam megah, seksyen 16, setia alam, seksyen11, padang jawa, glenmarie, seksyen 15, mutiara subang

petaling jaya - seksyen 7 kota damansara, seksyen 10 kota damansara, damansara damai, damansara perdana, mutiara damansara, ara damansara, aman suria, bandar utama, kelana jaya, bandar utama, damansara intan

subang jaya - usj height, ss 11, ss 14, subang mas, usj 16, putra height, one city, ss 18, ss 15, bandar sunwayJika ingin mendapatkan khidmat kami boleh terus call/whatsapp
01111972136 (akmal)
http://sidomaju.wasap.my
 

No comments:

Post a Comment